Behandeling paarden & pony's

Paarden kunnen door diverse omgevingsfactoren, negatieve ervaringen (trauma's), negatieve energieën, enz. in onbalans geraken. Hieruit kunnen diverse problematieken ontstaan zoals ziekten, gedragsproblemen, depressie,... Om paarden te helpen opnieuw in balans te geraken, gebruiken we technieken die hun oorsprong vinden in de Tranditionele Chinese Geneeskunde. TCG bekijkt het dier in zijn geheel waarbij alles met elkaar in verbinding staat (bv. onbalans van organen die uitmond in gedragsproblemen).

 

Tijdens een eerste consult bespreken we in een kort intake gesprek de problematiek, het verleden, de gezondheid, de huisvesting, het gedrag en de voeding van je paard en gaan we kijken wat het beste behandelingstraject is. Al onze behandelingen worden ondersteund met aromatherapie om het proces te ondersteunen en te bevorderen. Wij geven ook advies over het rantsoen, ondersteuning met kruiden en eventuele supplementen.


Equine Aromatouch Massage

Bij de dōTERRA Aromatouch® techniek wordt gewerkt langs de meridianen (energiebanen) en viscerale contactpunten van de rug tot aan de hoeven. De toepassing heeft tot doel het sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel van het lichaam in evenwicht te brengen.

 

De AromaTouch® Technique werd ontwikkeld door Dr. David Hill, een leidend expert op het gebied van alternatieve geneeswijzen en het therapeutische gebruik van essentiële oliën.

4 Fases

1 Stress verminderen

 

2 Immuniteit versterken

 

3 Ontstekingsremming

 

4 Homeostase

 


Deze massage is ontwikkeld om de systematische stressoren aan het autonome stelsel te minimaliseren en te balanceren. Elke stap in het proces omvat twee etherische oliën, een enkelvoudige olie of een samengestelde olie.

 

Deze techniek kan het paard stress helpen verlichten, maar ook ontstekingen en pijn.

Daarom kan je deze ook gebruiken als ondersteuning bij hoefbevangenheid, stijfheid, stress, zwak immuunsysteem, enz.


Aroma Healing

Bij een Aroma Healing gaan we door middel van aanrakingen, energie en aromatherapie, helpen om het paard opnieuw in balans te brengen. We gaan er voor zorgen dat het paard zijn stress gaat verminderen, hij emoties en zaken uit het verleden gaat loslaten/verwerken en we geven hiermee ondersteuning en bevorderen de algemene gezondheid van het paard. 

Waarom & Waarvoor?

 

Het paard zal signalen geven waaruit jij kan opmaken dat het in onbalans is, fysiek, mentaal of emotioneel. Hierbij is het dan belangrijk om het paard opnieuw in balans te brengen zodat die weer gelukkig door het leven kan.

 

Vaak krijgen paarden last van (zomer)eczeem, humeurigheid, verzet, angst, depressie, ontstekingen, enz. wanneer ze in onbalans zijn. Het toedoen van de mens mogen we hier uiteraard niet in onderschatten want paarden zijn afhankelijk van ons. Het zijn zeer intelligente en gevoelige wezens die hun verleden en trauma's ook meedragen.

 

Een healing werkt op verschillende niveau's (mentaal, fysiek) en dat zal je ook vaak merken nadien. Hoewel er ook paarden zijn waarbij er in eerste instantie weinig verschil lijkt te zijn, maar dat er toch een innerlijk proces op gang komt dat uiterlijk niet meteen zichtbaar is.

 

We kunnen niet alles genezen en we stellen geen diagnoses, we raden ook steeds aan om bij fysieke klachten ook een dierenarts te consulteren. Bij voorkeur een holistisch dierenarts die begrijpt dat lichaam en geest nooit gescheiden zijn. 

 

 


Equine Aroma Acupressure Massage

Bij deze massagetechniek gaan we gebruik maken van de acupressuurpunten op de meridianen in het lichaam van het paard.

 

 

 

De basis van acupressuur ligt bij de Traditionele Chinese Geneeskunde en stelt dat het lichaam in balans is wanneer alle interne en externe factoren in balans zijn en hierdoor een harmonieuze stroom hebben. Pathogene factoren (stress, weersomstandigheden, ...) brengen het lichaam uit balans waardoor er een ziektebeeld ontstaat.


Tarieven consult aan huis

Consult (per paard, 45 - 60 min.): 60,50 EUR

Bijkomende km-vergoeding (afstand > 15 km): 0,35 EUR per km boven 15 km

Voor grotere groepen (> 3 paarden/pony's) op dezelfde locatie: prijs op aanvraag