Loopbaancoaching

Bij loopbaancoaching - of begeleiding ga je samen met een coach onderzoeken wie jij bent, wat jouw (professionele) doelen zijn en waar je naartoe wil met je loopbaan. Het is een traject waarin je jezelf tegenkomt en meer inzichten krijgt in waar je op dit moment staat en waar je naartoe wil/kan. We streven ernaar om je loopbaan op een realistisch manier te heroriënteren zodat jij je job met plezier en voldoening kan uitoefenen.

 

Een traject bevat naast onze coachinggesprekken tevens inzichtgevende vragenlijsten en opdrachten, waar je tussen de sessies mee aan de slag gaat.  Elk traject is uniek en aangepast aan jouw vragen en noden.  We starten met in kaart te brengen wie je bent, wat je drijft, wat belangrijk is voor jou - dat is de 'fundering'.   De volgende coaching gesprekken verhelderen wat je wil, welke professionele toekomst je voor jezelf ziet, welke opties je kan onderzoeken en ze zetten je in beweging om eventuele hindernissen te overwinnen en volgende stappen te zetten.  Je loopbaanbegeleider is goed op de hoogte van de opleidingsmogelijkheden, de arbeidsmarkt en de arbeidswetgeving en verwijst je op praktisch vlak naar (de kanalen voor) de juiste informatie.

 

De thema’s binnen loopbaanvragen kunnen enorm uiteenlopen:

·       Welke job past bij mij?

·       Hoe krijg ik de meer plezier en voldoening in mijn job?

·       Welke uitdaging heb ik nodig?

·       Hoe krijg ik een betere werk-privé balans?

·       Ik wil meer energie overhouden na een werkdag.

·       Hoe kan ik beter opkomen voor mezelf en grenzen stellen?

·       Hoe los ik een conflict met een collega of leidinggevende op?

·       Ben ik goed bezig als ondernemer?

·       Zou ondernemen iets voor mij zijn?

·       Welke toekomst zie ik voor mezelf?

·       …

 

 

Tarief

Via het systeem van loopbaancheques betaal je zelf slechts €40 voor de eerste cheque (4 uur twv €560).  En opnieuw €40 voor de 2de cheque van 3 uur.  Hier vind je of je in aanmerking komt voor de loopbaancheque: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie

Voor mensen die niet van de sponsoring van de Vlaamse overheid kunnen genieten, bedraagt een sessie €80.