AromaTouch® technique

De AromaTouch® Technique is een massagetechniek waarbij zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën worden gebruikt. Door middel van zachte aanrakingen werken we langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten (ingewanden) van de rug tot aan de voeten. Het doel hierbij is om het sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel opnieuw in balans te brengen.

 

De AromaTouch® Technique werd ontwikkeld door Dr. David Hill, een leidend expert op het gebied van alternatieve geneeswijzen en het therapeutische gebruik van essentiële oliën.

Waarom AromaTouch®?

Dagelijkse gezondheid

Er zijn verschillende factoren die een impact hebben op ons algemeen welzijn. Kinderen die individuele aandacht nodig hebben, een gefrustreerde vriend/familielid, een partner die stress heeft van zijn/haar werk, zoon of dochter dat uitgeput thuiskomt van het sporten. De AromaTouch® zal je helpen om opnieuw in balans te komen.

 

De rol van de aroma's

Geuren... Ze zijn niet weg te denken uit ons leven en we associëren ze dan ook met mensen, herinneringen, gebeurtenissen,... uit ons leven. Geuren slaan we op in ons geheugen en zijn belangrijk voor ons. Elke essentiële olië die gebruikt wordt bij de AromaTouch® werd geselecteerd voor zijn individuele aromatische eigenschappen, en hun krachtige eigenschappen wanneer ze worden gecombineerd.

 

De kracht van het aanraken

De boodschappen die aanrakingen overbrengen zijn 10 maal sterker dan die van woorden alleen. Een handdruk of een knuffel hebben elk hun eigen betekenis. Ook wanneer we essentiële oliën bij iemand aanbrengen kunnen we deze bv. op iemands arm wrijven, maar kunnen we ook onze tijd nemen en de oliën op een zachte manier aanbrengen via de AromaTouch® Technique.

De fysieke aanraking is bij de AromaTouch® even belangrijk als de aroma's omwille van zijn ongelooflijk krachtige genezingseigenschappen en immuniteitsbevorderende eigenschappen.


De oliën

Bij de AromaTouch® Technique gebruiken we de CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade®) gekeurde essentiële oliën van dōTERRA. Deze ondergingen een reeks strenge testen om te verzekeren dat we met 100% pure therapeutische oliën werken.

We hanteren specifieke richtlijnen wat betreft de dosering en het aanbrengen van de oliën zodat het veilig is en je alle voordelen van de oliën kan ontvangen. Zo kunnen we het gebruik ervan aanpassen aan jonge of gevoelige huid zonder het lichaam te overweldigen.

 


 

 

 

 

Lavendel essentiële olie wordt al eeuwenlang gekoesterd voor zijn onmiskenbaar aroma en kalmerende eigenschappen. Bij de Aromatouch® gebruiken we hem omwille van zijn relaxerende werking.


 

 

 

 

Peppermint, een zeer geliefde olie voor velen, met tal van kwaliteiten. We zetten deze in bij de AromaTouch® omwille van zijn stimulerende en energiebevorderende kwaliteiten.


 

 

De Aromatouch® oliemengeling is een massage samenstelling die de voordelen combineert van oliën die gekend zijn voor hun kalmerende en relaxerende effecten. We gebruiken deze in de AromaTouch® voor zijn verzachtende sensatie voor de huid.

 

Ingrediënten: Cypress, Peppermint, Marjoram, Basil, Grapefruit, en Lavender.


 

 

De dōTERRA Balance® mengeling creëert een rustgevend gevoel en welzijn. Door de AromaTouch® te starten met deze olie wordt er een initiële band gesmeed tussen de ontvanger en de gever van deze techniek.

 

Ingrediënten: Spruce, Ho Wood, Frankincense, Blue Tansy, Blue Chamomille in een basis van FCO.


 

 

 

 

Beter gekend als "theeboomolie", heeft Melaleuca tientallen samenstellingen en verschillende toepasbaarheden. Melaleuca is een essentieel onderdeel in de AromaTouch Technique omwille van zijn zuiverende effecten.


 

  

 

 

Koudgeperst van de schil, Wild orange, geeft deze olie een heerlijke stimulerende citrus geur. We gebruiken de Wild Orange in de AromaTouch Technique voor zijn vermogen om energie te geven en te revitaliseren.


 

  

dōTERRA On Guard® biedt welriekende, natuurlijke, en effectieve reinigingseigenschappen. Deze voordelen zorgen ervoor dat we deze oliesamenstelling inzetten bij de AromaTouch Technique.

 

Ingrediënten: Wild Orange, Clove Bud, Cinnamon, Eucalyptus, Rosemary.


Waar worden de massages gegeven?

De AromaTouch® massages worden enkel aan huis gegeven. Hiervoor moet je een plaats voorzien waar we in alle rust kunnen werken en waar eventueel een stopcontact aanwezig is. Alle andere benodigdheden (massagetafel, enz.) breng ik mee.