Equi-coaching: Individuele coaching

Ben je op zoek naar verandering voor je kind? EquiMara coacht en begeleidt kinderen in hun groeiproces. Samen met het paard gaan we, op een ervaringsgerichte manier, op zoek naar de antwoorden. 

Coaching met behulp van paarden

 

Bij Equi-Coaching zetten we paarden in omdat zij verschillende kwaliteiten hebben die een meerwaarde bieden aan de coachingsessie en waardoor het coachingstraject aanzienlijk verkort wordt.

 

We gaan aan de hand van oefeningen met het paard (steeds naast het paard, nooit op het paard) jouw denken, voelen en doen onderzoeken. Het paard zal jou als het ware gaan spiegelen waardoor je sneller tot inzichten zal komen en een fundamentele verandering kan teweegbrengen bij jezelf.

 

Paarden zijn kuddedieren en gaan af op elkaars lichaamstaal. Zij leven in het 'hier en nu' en reageren dan ook enkel in het 'hier en nu', ze denken niet aan wat er geweest is of wat komen gaat. Bij de mens gaan zij op diezelfde wijze te werk. Ze kijken naar jouw lichaamstaal en voelen je perfect aan.

Wie en waarvoor ?

Zowel volwassenen als kinderen (vanaf 8 jaar) kunnen bij EquiMara terecht om een coachingstraject te volgen. Aan de hand van jouw coachingsvraag zal je op een professionele manier begeleid worden door een ervaren en gecertificeerd equicoach. Wij specialiseren ons in de begeleiding van HSP's (Highly Sensitive Persons), maar iedereen die aan zichzelf wil werken is welkom bij EquiMara.

 

Enkele zaken waarvoor je coaching kan volgen:

 • Assertiviteit
 • Autisme
 • Faalangst en andere angsten
 • AD(H)D
 • Burn out / Bore out
 • Communicatie
 • Grenzen stellen
 • Hoogsensitiviteit (hoe ga ik hier mee om?)
 • Keuzes leren maken
 • Leerproblemen
 • Life coaching
 • Pestproblematiek
 • Problemen binnen het gezin
 • Vicieuze cirkels doorbreken
 • En zoveel meer ...

Verloop van een coachingstraject

Intake

Na het eerste contact maken we een afspraak voor een intakesessie. Aan de hand hiervan zal je coachingsvraag duidelijk gesteld worden. Hierbij zal er nog geen gebruik gemaakt worden van de paarden, maar na de intake voorzien we wel een moment om kennis te maken met de paarden en pony's. Bij kinderen onder de 12 jaar komen de ouders alleen op intake gesprek.

 

Vervolgsessie

Na de intake zullen we een nieuwe datum prikken om de eerste vervolgsessie te laten doorgaan. Deze zal ongeveer 2 à 3 weken na de intake plaatsvinden. Tijdens deze (en komende sessies) gaan we aan de slag met het paard. Het kind komt dan alleen, maar er zullen tijdens het traject geregeld terugkoppelmomenten zijn en indien nodig kan het zijn dat ouder(s) bij een coaching betrokken worden.

 

Gemiddeld vinden de sessies plaats om de 3 weken zodat ook jij de tijd krijgt om de coachingsessie te verwerken en zaken uit te proberen in het dagelijkse leven. Uit ervaring leren we dat een coachingstraject ongeveer 5 coachingsessies nodig heeft om een fundamentele verandering teweeg te brengen bij de coachee.

Optie therapeutisch paardrijden

Je kan kiezen voor de optie therapeutisch paardrijden waarbij we paardrijden en coaching gaan combineren. Je zal coaching oefeningen doen vanop en naast het paard. Via deze optie ga je nog dichter bij jezelf komen en meer voeling krijgen met het paard en jezelf. Deze sessies zijn korter (60 min.) omdat ze ook intensiever zijn en volgen steeds na een intakegesprek of kunnen in de plaats van een gewone vervolgsessie komen. We bespreken deze optie bij de intake.

Optie aromatherapie & Massage

Het coachingtraject kan op emotioneel vlak ondersteund worden met essentiële oliën en op fysiek vlak met de AromaTouch® massagetechniek. Deze optie bespreken we bij de intake en is steeds vrijblijvend.

Tarieven

Intake sessie (+/- 60 min.): 96,80 EUR

Vervolgsessie (+/- 60 min.): 72,60 EUR

Therapeutisch paardrijden vervolgsessie (+/- 60 min.): 72,60 EUR

 

Een afspraak maken kan via mail of telefoon.